Ä°ddia: Ä°srail’in Gazze ‘kara harekatı’ ertelendi

Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne yapacağı “kara harekatının” hava koÅŸulları nedeniyle ertelendiÄŸi iddia edildi.

Ä°ddia: Ä°srail’in Gazze ‘kara harekatı’ ertelendi
Atlas International Group

Ä°srail’in, abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne yönelik planladığı “kara harekatının”, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle birkaç günlüğüne ertelendiÄŸi ileri sürüldü.

Ä°srailli üst düzey 3 yetkili, New York Times’a Ä°srail-Filistin çatışmasına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne yönelik yapmayı planladığı “kara harekatının” bölgedeki olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle ertelendiÄŸi ifade edildi.

Hava şartlarının, kara birliklerine destek vermesi planlanan uçak pilotları ve insansız hava araçlarına (İHA) zorluk çıkaracağı belirtilen açıklamada, harekatın, birkaç gün ileriye alındığı iddia edildi.

Açıklamada, kara birliklerinin yanı sıra harekata tanklar, istihkamcılar ve komandoların da katılacağı kaydedilerek, karadaki askerlere, savaÅŸ uçakları, helikopterler, Ä°HA’lar ile kara ve denizden atılacak toplarla koruma saÄŸlanacağı öne sürüldü.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne yönelik, “kara harekatı” sinyali vererek, “Bir sonraki aÅŸama geliyor” ifadesini kullanmıştı.

Ä°srail ordusu da Gazze Åžeridi’ne yönelik hava, deniz ve karadan “koordineli” saldırı hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduÄŸunu duyurmuÅŸtu.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.