Morgan Stanley’den 5 puanlık faiz artışı tahmini

Morgan Stanley, Merkez Bankası’na yönelik faiz artırım beklentilerini yukarı yönlü revize etti. PerÅŸembe günü faizde 500 baz puanlık bir artış daha yapılarak yüzde 35’e çıkmasını bekliyor.

Morgan Stanley’den 5 puanlık faiz artışı tahmini
Atlas International Group

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) 26 Ekim’de politika faizini yüzde 30’dan yüzde 35’e yükselteceÄŸini öngörürken, kasım ayında da faizin yüzde 37,50 seviyesine yükseltileceÄŸini tahmin etti.

Morgan Stanley yayınladığı raporda, “TCMB’nin kısa vadeli hedeflerinde önemli bir yukarı yönlü revizyon yapacağına inanıyoruz. Enflasyon tahminlerini 2 Kasım’da açıklayacağı yeni Enflasyon Raporu’nda paylaÅŸacak. Eylül ayında yayınlanan Orta Vadeli Program’da (OVP) 2023 yılsonu tahmini yüzde 65 ile daha da yüksekti. Bizim yılsonu için yüzde 67,1 olan tahminimiz ve yüzde 68,0 olan anket beklentileri göz önüne alındığında, TCMB’nin daha önce yüzde 58 olan yılsonu tahminlerini bu seviyelere yaklaÅŸtırmasını bekliyoruz” dedi.

Morgan Stanley, TCMB’nin Kasım’dan sonra faiz artırımlarına ara vereceÄŸini, 2024’ün ilk faiz artırımının Nisan ayında 250 baz puan olacağını öngördüklerini de ifade etti.

Morgan Stanley, “Politika profiline baÄŸlı olarak ve makro ihtiyati tedbirler finansal piyasaları koÅŸullarının nispeten sıkı olduÄŸu bir ortamda, enflasyonun 2024 sonunda yıllık yüzde 42,5’e gerileyeceÄŸini öngörüyoruz” deÄŸerlendirmesini de yaptı.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.