Gazze’de can kaybı 11 bin 78’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 78’e yükseldi.

Gazze’de can kaybı 11 bin 78’e yükseldi
Atlas International Group

Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne yönelik saldırıları 35. günde devam ederken, can kaybı artıyor. Filistin SaÄŸlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ä°srail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78’e, yaralananların sayısının ise 27 bin 490’a yükseldiÄŸi bildirildi.

Enkaz altında olduÄŸu tahmin edilen bin 500’ü çocuk 2 bin 700 kiÅŸinin ise kayıp durumda olduÄŸu aktarıldı. Ä°srail’in saldırılarında ayrıca 198 saÄŸlık personeli yaÅŸamını yitirdiÄŸi, 53 ambulansın kullanılamaz hale geldiÄŸi vurgulandı. Ä°srail uçaklarının hedef aldığı 135 saÄŸlık kuruluÅŸunu hedef aldığı, 21 hastane ile 47 saÄŸlık ocağının hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

ŞİFA HASTANESÄ°’NE SALDIRI SÃœRÃœYOR

Açıklamada ayrıca, “Ä°srail güçleri Åžifa Hastanesini üst üste 5 kez hedef aldı ve almaya devam ediyor. Ä°srail güçleri Rantisi ve Nasr Çocuk Hastanelerini kuÅŸatarak binlerce hastayı, saÄŸlık personelini ve yerinden edilen sivilleri açlık, susuzluk ve doÄŸrudan bombardıman yoluyla ölümle karşı karşıya bırakıyor. Gazze ve Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerin yakıt tedarikinin olmaması nedeniyle tamamen hizmet dışı kalmasına saatler kaldı” ifadeleri kullanıldı.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.