Ziyarete açılan TCG Anadolu’ya yoğun ilgi

Törenle hizmete alınan TCG Anadolu gemisi, İstanbul Sarayburnu Limanı’na demirledi. 23 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek olan donanmanın yüzen kalesini ilk gün 8 bin 720 kişi ziyaret etti. Sarayburnu Limanı’nda ziyarete açılan..

Ziyarete açılan TCG Anadolu’ya yoğun ilgi
Atlas International Group

Törenle hizmete alınan TCG Anadolu gemisi, İstanbul Sarayburnu Limanı’na demirledi. 23 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek olan donanmanın yüzen kalesini ilk gün 8 bin 720 kişi ziyaret etti.

Sarayburnu Limanı’nda ziyarete açılan dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu, ilk ziyaret gününde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlk gününde gemiyi 8 bin 720 kişi ziyaret etti.

Sarayburnu Limanı’nda ziyaretçilere açılan Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’ya halkın ilgisi yoğundu. Sabah saatlerinden itibaren kuyruk oluşturan ziyaretçiler, gruplar halinde gemiye alındı.

Saat 13.00 itibariyle başlayan ziyaretler 18.00 itibariyle sona erdi. TCG Anadolu ve gemide konumlandırılan SİHA, LCV çıkarma gemisi, helikopterler ve zırhlı araçları görmek isteyenler için gemi, Fatih’te bulunan limanda 23 Nisan 18.00’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

HANGİ SAATLERDE ZİYARETE AÇIK OLACAK?

İşte geminin ziyaret edilebileceği saatler ve günler…

Sarayburnu Limanı’nda demirleyen gemi, 18, 19, 21, 22 ve 23 Nisan’da 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

TCG Anadolu gemisi, 24 Nisan’da İstanbul Boğazı’ndan geçerek vatandaşları selamlayacak.

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ

Dünyada bu ölçekte gemiye sahip 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA’larla dünyanın “ilk SİHA gemisi” konumunda. Uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 SİHA konuşlandırılabilecek, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşınabilecek.

TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA’larla dünyanın “ilk SİHA gemisi” olacak. Bunun için de Baykar tarafından kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştiriliyor.

Ayrıca gemiye yine Baykar tarafından geliştirilen muharip insansız uçak sistemi Bayraktar KIZILELMA ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı’nın iniş-kalkış yapabilmesi için çeşitli çalışmalar devam ediyor.

Gemideki silah sistemleri, savaş yönetim sistemi, elektronik harp sistemleri, kızılötesi arama ve takip sistemi, elektro-optik arama sistemi, lazer ikaz sistemi, torpido savunma sistemi, radarlar, muhabere sistemleri, seyir sistemleri, bilgi dağıtım sistemleri yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

Gemi, gerektiğinde, doğal afet yardım görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek. Bünyesinde yer alan tam teşekküllü hastane ve ameliyathane imkanları sayesinde doğal afet yardımı, insani yardım ve mülteci tahliye harekatlarında tıbbi destek sunabilecek.

94 ARAÇ TAŞIYABİLECEK

TCG Anadolu, 231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip bulunuyor. Tam yük deplasmanı en fazla 27 bin 436 ton olan gemi, bu haliyle en az 20,5 knot azami sürat ve 16 knot ekonomik süratle görev yapabiliyor.

Ekonomik sürati ile tam yükte en az 9 bin deniz mili seyir siasına sahip TCG Anadolu’nun içindeki su alabilen havuza her biri 1 tank taşıyan 4 mekanize çıkarma gemisi girebiliyor.

Gemi, araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taşıyabiliyor.

Geminin uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA konuşlandırılabilecek, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşınabilecek. Gemi, 1223 personele ev sahipliği yapacak.

Gemide, tam teşekküllü hastane imkanı ve 2 ameliyathane de bulunuyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.