Okul Servis Araçları YönetmeliÄŸi’nde deÄŸiÅŸiklik!

Yönetmelik kapsamında; ülkemizdeki okul öncesi eÄŸitim ve zorunlu eÄŸitim kapsamında bulunan öğrenciler ile kreÅŸ, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocukların taşıma faaliyetlerinin düzenli ve güvenli bir ÅŸekilde yürütülmesi amaçlanmıştır…

Okul Servis Araçları YönetmeliÄŸi’nde deÄŸiÅŸiklik!
Atlas International Group

Yönetmelik kapsamında; ülkemizdeki okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrenciler ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocukların taşıma faaliyetlerinin düzenli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmıştır.

Mevcut düzenlemeyle; okul servis aracı olarak kullanılacak taşıt yaşının başta en fazla on iki olması yönünde belirlenmesine karşın sektörden gelen talepler ve sektörün ihtiyaçlarının karşılanması hususunda ilgili paydaşlarla varılan mutabakat doğrultusunda servis aracı yaşının on beşten büyük olamayacağı yönünde geçici bir düzenleme getirilmiştir.

Bu çerçevede, on iki yaşından küçük olması zorunluluÄŸu, muayeneden geçmiÅŸ olması kaydıyla 1/7/2023 tarihine kadar on beÅŸ yaşından küçük olması ÅŸeklinde uygulanması kuralı getirilmiÅŸtir. Söz konusu yaÅŸ kuralının uygulanmasından bu yana herhangi bir olumsuz durum yaÅŸanmadığından bu uygulamanın 1/07/2025 tarihine kadar uzatılması hususunda mutabakata varılmıştır. Bu çerçevede, 29 Nisan 2023 tarihli ve 32175 sayılı Resmi Gazete’de Yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi yayımlanarak yürürlüğe girmiÅŸtir

 

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.