BUSMEK ‘Dönüşüm’ temalı serginin açılışı yapıldı

Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Sanat ve Meslek EÄŸitim Kursları (BUSMEK), Bursa Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve Bursa Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü iÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen ‘Dönüşüm’ temalı sergi törenle açıldı. Bursa BüyükÅŸehir..

BUSMEK ‘Dönüşüm’ temalı serginin açılışı yapıldı
Atlas International Group

Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Sanat ve Meslek EÄŸitim Kursları (BUSMEK), Bursa Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve Bursa Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü iÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen ‘Dönüşüm’ temalı sergi törenle açıldı.

Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Sanat ve Meslek EÄŸitim Kursları (BUSMEK), Bursa Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve Bursa Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü iÅŸbirliÄŸinde düzenlenen ‘Dönüşüm’ temalı sergi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleÅŸtirilen törenle açıldı.

Gerçekleştirilen sergi açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer katıldı.

Bursa Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün konuÅŸmasından satır baÅŸları şöyle;

Ülkemizde bulunan herkesin program ve eğitimlerimizden faydalanmasını amaçlıyoruz. Meslek edindirme ve hobi amaçlı güzel merkezler var.

“HEDEFÄ°MÄ°ZÄ°N 10 MÄ°LYON KİŞİLÄ°K KISIMINI AÅžMIÅž DURUMDAYIZ”

15 milyon kişilik hedefin 10 milyonunu aşmış durumdayız. Bursa üzerinde baktığımız zaman büyükşehir belediyemizin destekleriyle en güzel çalışmayı birlikte yapıyoruz.
Bütün vatandaÅŸlarımız yeterlilik alarak kurslarını tamamlıyor. 15 binin üzerinde Bursa’da kurs açıldı. 392 bin kiÅŸi hayat boyu öğrenme programlarına katıldı ve çok güzel kazanımlar, ürünler ortaya çıkarıldı. Kadınlarımız, ticari hayata dahil oldular.

Bursa Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer’in konuÅŸmalarından satır baÅŸları şöyle;

Bursa bir UNESCO şehridir. Bursa Kültürel mirasın korundurduğu bir şehirdir. Bursa, geleneksel UNESCO şehri olarak 2021 yılında yaratıcı şehirler alanına girdi.

“SÃœRDÃœRÃœLEBÄ°LÄ°RLÄ°K VE DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLÄ°”

Böyle bir UNESCO ÅŸehri olan Bursa’nın gelecek nesillere aktarılmasını da deÄŸerli buluyoruz. Dünya’da sürdürülebilirlik ve dönüşüm konuları çok önemlidir. Çalışmalarımızı birlikte yürüttüğümüz herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah bundan sonra çok daha güzel eserlerde birlikte olmaya devam edeceÄŸiz.

Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ’ın konuÅŸmalarından satır baÅŸları şöyle;

Bu uygulama 2005-2006 yıllarında baÅŸladı. DesteÄŸi büyük olan, benim liseden hocam iki önceki belediye baÅŸkanımız Hikmet Åžahin’i rahmetle anıyorum. Projesinin ilerlemesinde emeÄŸi olan Recep Altepe’ye de teÅŸekkür ediyorum.

“HANIMEFENDÄ°LER KURSLARA KATILIM KONUSUNDA ÅžAMPÄ°YONLAR”

Hayat boyu öğrenme konusunda, müdürlüklerimizindi yaptığı çok güzel çalışmalar var. Ben destek ve katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Turizm müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Busmek çatısı altında pek çok branşta pek çok kursiyerimiz geçti. Hanımefendiler bu konuda şampiyonlar. İlçelerimizde 27 ayrı noktamız var. Bu alanları daha da artıracağız inşallah.

Bu yıl kısmet olursa Karacabey ilçemizde de üniversite hazırlık kursu açmayı planlıyoruz. Eğitim durumumuz ne olursa olsun, öğreneceğimiz çok şey var. Yeter ki siz işi sürdürülebilir kılın, biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben en çokta bu eğitimlerde büyük desteği olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl ki konumuz, dönüşümle alakalıdır.

Su ile ilgili tereddütte düşmeyin. Sizleri hiç susuz bırakmadık. 2050 sene sonrasına kadar hiç su sıkıntımız olmayacak. Bizim dinimiz tasarruf dinidir. Suyumuzu, eşyamızı, evimizi, sokağımızı daha dikkatli kullanalım. Bu yıl ki dönüşüm temasının çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.