Yaza formda girmenin doğal yolları

Yaz mevsimine geçiş yapılmasıyla beraber vatandaşlarda kış aylarında aldığı kiloları nasıl vereceklerini düşünmeye başladı. Zayıflama yöntemi olarak ilk tercih edilen diyetisyenler ve spor salonları olsa da  zayıflamanıza yardımcı birçok bitkisel..

Yaza formda girmenin doğal yolları
Atlas International Group

Yaz mevsimine geçiş yapılmasıyla beraber vatandaşlarda kış aylarında aldığı kiloları nasıl vereceklerini düşünmeye başladı. Zayıflama yöntemi olarak ilk tercih edilen diyetisyenler ve spor salonları olsa da  zayıflamanıza yardımcı birçok bitkisel çaylar da mevcut. Aktar Taner Esin, kilo vermeye yardımcı ödem söktürücü ve iştah kesici bitkisel tarifleri Bursada Bugün’e anlattı.

Yaz mevsimine geçilmesiyle birlikte vatandaşlarda zayıflama yöntemlerini araştırmaya başladı. Aktar Taner Esin, formda kalmak isteyen vatandaşlar için tavsiyelerde bulundu. Doğal birçok tarifin olduğunu aktaran Esin, iştah kesici, ödem söktürücü ve yağ eritici bitkisel karışımları Bursada Bugün’e anlattı.

AKTAR ECZANESİNDEN EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DOĞAL KARIŞIMLAR ALMANIZ MÜMKÜN

Formda kalmak için birçok doğal tariflerinin olduğunu belirten Aktar Taner Esin, “Kış bitti artık öksürükleri, gripleri atlattıktan sonra yaz telaşı başladı. Formda olmakta birçok vatandaşımızın istediği bir şey. Bunun için doğal olarak birçok tarifimiz var. Genellikle iştah kesici, yağ eritici hazırlanmış markalı ürünlerde var ama aktar eczanesine geldiğinizde doğal kendinizin karıştırarak yapacağı karışımlarda var” ifadelerini kullandı.

ETKİLİ BİR ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ; YEŞİL ÇAY

Zayıflamayı kolaylaştırıcı bitkisel yöntemlerden bahseden Esin, yeşil çayın ödem söktürücü olarak kullanıldığını ve tavsiye ettikleri bir de  kür olduğunu söyledi. Önerdikleri kürün içinde, kiraz sapı, mısır püskülü, avokado yaprağı, kırk kilit, rezene, biberiye, funda, mate, ve yeşil çay bulunduğunu aktardı.

“BU KÜRÜ İSTEYENLER YİYEREK İSTEYENLER DE İÇEREK TÜKETEBİLİR”

Tavsiye ettikleri bitkisel kür için 2 kullanım yöntemi olduğunu açıklayan Aktar Esin, bitkileri çekip toz haline getirdiklerini söyledi. Çay şeklinde tüketmek isteyenler için kaynamış sıcak suda günde 2 kere demleyip tüketebileceklerini aktardı. Çay halini tüketmek istemeyenler için ise toz halini yoğurda karıştırıp yiyebileceklerini ekledi. Bu çayın iyi bir ödem söktürücü özelliği olduğunun altını çizen Esin, “Yağ eritici olarak da kullanılıyor. Hazımsızlıkta etkili ve zayıflamakta da gerçekten başarılı bir ürün” dedi.

EVDE RAHATLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ BİR TARİF

Vatandaşların evde kendilerinin yapabileceği bir detoks karışımının da tarifini veren Esin, “Bu çay dışında evde rahat yapabileceğiniz klasik olarak tavsiye ettiğimiz yeşil elma, limon, karanfil ve tarçın. Bunu kaynatıyorsunuz elde ettiğiniz su hem yaz ayında da kullanabileceğiniz güzel bir meyve içeceği oluyor. Aynı zamanda çok iyi bir ödem söktürücü ve metabolizmayı hızlandırıcı bir özelliği de bulunuyor” diye konuştu.

Bitki çaylarının tek paket halinde 15 liraya satıldığını söyleyen Aktar Taner Esin, bir haftalık karışım halinde tüketilebilecek çayların fiyatının ise 20-25 lira bandında olduğunu açıkladı.

SPOR VE PERHİZ YAPMAK ÖNEMLİ ARDINDAN BİTKİSEL ÜRÜNLERLE DESTEK YAPABİLİRSİNİZ

Bitkisel olarak destek ürünleri satıyoruz ama hiçbir zaman hem sağlık olarak da geçerli ön planda değildir. Bir sağlık probleminiz varsa önce hekiminize danışacaksınız. Koyduğu teşhis doğrultusunda bizimde bilgilerimiz ve tavsiyelerimiz doğrultusunda, birçok uzmanın çok faydalı kitapları var. Oradan da okuyup bakabiliyorsunuz. Bunlarla da aynı şekilde destek olarak söyleyebiliyoruz. Bu bitkiler sizin tedavinize yardımcı olarak destektir. Bu zayıflama içinde geçerli. Biz iyi bir bitki verebiliriz. Ama sizin insülin direnciniz, tiroidlerde probleminiz varsa bu tabii kilo vermeyi zorlaştıracak. Bu noktada doktorunuzla beraber onun verdiği tedaviyi yaparken verdiğimiz bitkileri kullanırsanız süreci hızlandıracaktır. Yani şu değildir. Gittiniz kebabı, iskenderi yediniz arkasından çayı içtiniz. Zayıflamayı bekleyemezsiniz. Burada hem sporu yapmak önemli. Bitkilerle beraber takviye edip, perhizini de yaptığınızda başarılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

BRONZLAŞMAK İÇİN DOĞAL YAĞLARLA HAZIRLANAN BİR KREM

Yıllardır yaz dönemlerinde bronzlaştırıcı olarak tavsiye ettikleri ve hazırladıkları bir karışım olduğunu belirten Esin, güneşe karşı koruyuculuğunun olmadığını anlatarak devamında, “Herkesin cilt yapısı farklı. Burada faktör dereceleri farklı olduğu için bu bizim için zor ama biz daha çok bronzlaşmak,  esmer, çikolata tenini sağlamak için karışımımız var” dedi.

9 FARKLI YAĞI İÇİNDE BARINDIRIYOR

Bronzlaştırıcı karışımın içinde, kakao, susam, havuç, badem, ceviz, zeytinyağı, jojoba, hindistan cevizi ve kayısı yağları olduğunu ifade etti. Bu yağların içinde alkol bazının bulunmadığını söyleyen Esin, “Yenebilecek kadar saf, vücudunuza rahatlıkla sürebileceğiniz bir krem. Cildiniz hassas ise güneş koruyucu faktörlü bir kremin üzerine sürdüğünüzde çok başarılı olacak esmer bir tene kavuşacaksınız” diye konuştu.

200 GRAM 100 LİRA

20 cc’lik işeler içinde satılan bu yağların ortalama 40 liraya satıldığını aktaran Esin, 3-4 kişilik bir aileye yetecek 200 gramlık bu karışımı ise 100 liraya sattıklarını belirtti.

*Zayıflama tariflerini uygulamadan önce doktorunuza danışınız

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.