Et tüketimi, karbon emisyonunu artırıyor

Oxford Üniversitesinde yapılan araştırma, et tüketiminin az olduğu yeme alışkanlıklarının karbon emisyonunu azalttığını ortaya koydu

Et tüketimi, karbon emisyonunu artırıyor
Atlas International Group

BBC’nin haberine göre, Oxford Üniversitesi’nde yapılan araştırma, et tüketiminin azaltılmasının sera gazı emisyonunu azaltacağını gösterdi.

Hayvancılık Çevre ve İnsan (LEAP) projesi araştırması kapsamında 55 bin kişi, günlük 100 ve 50 gram et tüketenler olarak iki gruba ayrıldı.

Araştırmada, daha fazla et tüketen kişilerin günlük ortalama 10,24 kilogram sera gazı salınımına yol açtığı gözlemlenirken, az et tüketenlerin 5,37 kilogram, vegan beslenenlerin 2,47 kilogram gaz salınımına sebep olduğu belirlendi.

Araştırmanın başyazarı Peter Scarborough, yapılan çalışmanın sonuçlarının “İngiltere’de çok et tüketen insanların bu tüketimi azaltırsa” çevre üzerinde büyük bir farklılık yaratabileceğini gösterdiğini ifade etti.

İngiliz Et İşleyicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nick Allen ise araştırmanın, “sadece hayvancılıktan kaynaklanan karbon emisyonlarına” baktığını, çiftliklerdeki yeşil alanların, ağaçların ve çalıların emdiği karbonu göz önünde bulundurmadığını öne sürdü.

Araştırma “Nature Food” dergisinde yayımlandı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.