Malatya ve Elazığ şimdi de sel ile boğuşuyor!

Depremin ağır hasar verdiği Malatya’da şimdi de şiddetli yağışlar hayatı durma noktasına getirdi. Bir süredir etkili olan sağanak yağışlar seli de beraberinde getirirken, bazı noktalarda dereler taştı, tarım arazileri sular..

Malatya ve Elazığ şimdi de sel ile boğuşuyor!
Atlas International Group

Depremin ağır hasar verdiği Malatya’da şimdi de şiddetli yağışlar hayatı durma noktasına getirdi. Bir süredir etkili olan sağanak yağışlar seli de beraberinde getirirken, bazı noktalarda dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle Malatya’nın Darende ilçesinde heyelan meydana geldi, kayalar yollara düştü. Elazığ’da da yağışlar nedeniyle benzer görüntüler kaydedildi. Yağışların ardından Baskil ilçesinde derelere taştı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Türkiye’nin doğusunu birkaç gündür şiddetli yağışlar esir aldı. Şanlıurfa ve Adıyaman’da 18 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel şimdi de Malatya ve Elazığ’da etkili oldu.

Akçadağ’ın Aktepe Mahallesi’nde Lökomar mevkiinde taşan göldeki yüzlerce balık ise karaya vururken, sağanak yağışların gün boyu kent genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Battalgazi ilçesinin Meydan Mahallesi’ndeki Başharık Caddesi’nde rögarın taşması sonucu, yol göle döndü. Suyun içerisinde yürümek zorunda kalan Sevinç Topal, “Depremden sonra başka bir ile gitmiştim geldim. Memleketi görüp evimi kontrol etmek istedim ama baktım her şey çok kötü. Deprem bir yandan diğer yandan da sel bizi çok etkiledi. Çarşıya gitmek istedim ama gidemedim .Bu nedenle yoldan geçen otomobil sürücülerinden yardım istedim” diye konuştu. Malatya’da gün boyu yağan ve zaman zaman şiddetini artıran yağmurun salı gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

Darende ilçesinde bir haftadır etkisini sürdüren yağış nedeniyle Hacılar Şeyhli Mahallesi yolunda akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Başka bir bölgedeki heyelanda ise yollara kayalar düştü.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.