BİSİAD temsilcileri iftar programında buluştu

BİSİAD geçtiğimiz akşam birçok BİSİAD temsilcisinin de katıldığı Bilişim Sektörü toplantısı ve iftar programı gerçekleştirdi. Konuşmasında bilişim sektörünün ve dijital dönemin önemine vurgu yapan İdris Doğrul, bilişimin zirvede olduğunun da..

BİSİAD temsilcileri iftar programında buluştu
Atlas International Group

BİSİAD geçtiğimiz akşam birçok BİSİAD temsilcisinin de katıldığı Bilişim Sektörü toplantısı ve iftar programı gerçekleştirdi. Konuşmasında bilişim sektörünün ve dijital dönemin önemine vurgu yapan İdris Doğrul, bilişimin zirvede olduğunun da altını çizdi.

Bursa Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak’ın da katıldığı, “Günümüz Mağarası ve Felsefe: Sanal gerçeklik ile dijital ölümsüzlüğün felsefi yorumu” konulu Bilişim Sektörü toplantısı ve iftar programı gerçekleştirildi.

İFTAR PROGRAMINA ÇOK SAYIDA İŞ İNSANI KATILDI

Gerçekleştirilen Bilişim Sektörü Toplantısı ve iftar programına, BİSİAD Bursa Başkanı İdris Doğrul, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak, BİSİAD Bursa Başkan Yardımcısı Nesrin Erdem,  BİSİAD önceki dönem Başkanı Osman Akın, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun, GESİAD Başkanı Murat Kaya ve BİSİAD temsilcileri katıldı.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI ÖNEMLİ”

BİSİAD üyelerinin ve birçok iş insanın katıldığı Bilişim Toplantısı’nda, BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, sektör hakkında bilgiler vererek, “Bu toplantıda sadece iftar değil biraz da bilgilendirme yapacağız. Bu bilgilendirmenin bir tanesi de Dernek Başkanlarına. Bursa’da 5 bin 400’e yakın dernek var. İşlevsel olarak ne yaptığına bakarsak onun sayısı 40-50’dir. Bunların bizim tarafımızdan denetlenmesi kuruluş yılımızdan bugüne kadar anlımızın akıyla denetimden geçtik. Çünkü kapatılan dernekleri duyduk. Bu bizim için biraz da sıkıntılı. Sivil toplum kuruluşlarının yaşanır ve sürdürülebilir olması önemli. Biz ülkenin en eski bilişim derneklerinden bir tanesiyiz ama Bursa’nın bizim kıymetimizi anlama noktasındaki hala ısrarcı ve inatçılığını da anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE İCRA ETME YOLUNDA HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Dijital döneme dikkat çeken Doğrul, Yeni dönemi çok anlatmaya çalıştık hala da anlatmaya devam ediyoruz. Bütün sektörlerin içinde biz varız biz olmaya da devam edeceğiz. Bunu bürokrasi ve politik paydaşlarımıza anlatmakta zorlanıyoruz ama anlatmaya devam edeceğiz. Ülkemizi, milletimizi seviyoruz ve dolayısıyla kendi inancımızın doğrultusunda ülkemizi en iyi şekilde icra etme yolunda tüm bileşenler olarak hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DÖNÜŞÜMÜN SANCILARINI YENİ YENİ HİSSETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Dönüşümün sancılarını yeni yeni hissetmeye başlıyoruz diyen Doğrul, devamında, “Yeşil mutabakat dedik, dönüşüm dedik fakat bu dönüşümün sancılarını yeni yeni hissetmeye başlayacağız. Bir öngörümüz var bunu hep beraber paylaşıyoruz. Mesleki alanlardaki deformasyonla ve sektör birleşimleriyle ilgili olarak bilişimin zirvede olmasının sebepleri dünyanın değişik noktasındaki ara bir dönemdeyiz” diye belirtti.

“GÖRMEZLİKLERİ DE ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE GÖRÜNÜR HALE GETİRECEĞİZ”

Türkiye’nin yıldızı olacak sanayi sektöründeki yerlerini sağlam almaya devam edeceklerini dile getiren Doğrul, iftar programında Türkiye ölçeğinde iş yapan firmalar olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye ölçeğine yetişen ve hatta yurt dışıyla satışlarını destekleyen firmalarımızla gurur duyuyoruz. İsmen söylemeyeceğim ama biz birbirimizi biliyoruz. Bursa bizi biliyor. Görmezlikleri de çok kısa süre içerisinde görünür hale getireceğiz” dedi.

“BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN NİTELİKLİ SORUNUNU HEPİMİZ YAŞIYORUZ”

Türkiye’nin bilişim derneklerinden birinin, Türkiye’nin bilişim haritasını ve dijital dönüşümle ilgili olmak üzere sıkıntılarını gün yüzüne çıkardığını ifade eden Doğrul, 3 önemli konu başlıkları olduğunu vurguladı. Bunlardan bir tanesinin bilişim sektörünün nitelikli sorunu olduğuna değinen Doğrul, “Bu sorun hepimizin yaşadığı ve devam etme konusunda sıkıntılarımız olacak sorunlardan bir tanesi” dedi.

“TL’NİN DEĞERSİZLİĞİ BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜ YORUYOR”

İkinci konunun enflasyon baskısı olduğunu açıklayan BİSİAD Başkanı Doğrul, TL’nin değersizliğine, kurun üzerindeki baskının bilişim sektörünü yorduğuna vurgu yaptı. İşçilerinin ve maliyetlerinin diğer sektörlere göre hatrı sayılır seviyede olduğunu açıklayan Doğrul, sürdürülebilir olmaları için mali kaynaklara ulaşım noktasında devletin bir yere kadar yettiğini ancak bir yerden sonra bu kaynaklardan yeterince faydalanamadıklarından bahsetti.

BİSİAD Başkanı İdris Doğrul’un açılış konuşmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak, bilişim sektörüne felsefi bakış açısıyla değindi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.