BURSA DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI TAYFUN ÖZTÜRK: BELGRAD ORMANI VE YUNUSELİ HAVAALANI’NA SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, basınla birkaç gün önce buluşarak yılsonu değerlendirmesi yaptı. Yunuseli Havaalanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini talep eden Bozbey, “Bu alanın afet durumda kullanılabilecek en iyi..

BURSA DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI TAYFUN ÖZTÜRK: BELGRAD ORMANI VE YUNUSELİ HAVAALANI’NA SAHİP ÇIKACAĞIZ!
Atlas International Group

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, basınla birkaç gün önce buluşarak yılsonu değerlendirmesi yaptı. Yunuseli Havaalanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini talep eden Bozbey, “Bu alanın afet durumda kullanılabilecek en iyi alan olduğunu, küçük uçakların oraya inip acil ürünleri oraya getirebileceğini hesapladılar. Uçuş eğitim alanı olarak projemiz var. Orası asla imara açılmayacak bir yerdir.” dedi. İstanbul’da Belgrad Ormanlarına bakanlık el koyarak İBB’den çevik kuvvet gözetiminde parkı boşaltırdı. Bu gelişme sonrası gözler Yunuseli Havaalanı’na çevrildi.

Konuyla ilgili DEVA Parti Bursa İl Başkanlığından sert bir açıklama geldi. İl Başkanı Tayfun Öztürk geçmişte yaşanan gelişmeleri unutmadıklarını belirterek; ” Ülkemizdeki doğal ve kamusal alanların yapılaşmaya ve rant projelerine kurban edilmesine bir yenisi daha eklenmek üzere! İstanbul’un nefes alanı olan Belgrad Ormanı, şimdi otel ve rezidans projeleriyle tehdit ediliyor. Planların değiştirilmesiyle ormanın betonlaşmaya açılacağına dair alınan karar, doğa ve halk düşmanı bir girişimdir.

Bu durum yalnızca İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin meselesidir. Aynı zamanda Bursa’da Yunuseli Havaalanı’nın konutlaşmaya açılacağı bilgisine ulaşmış bulunuyoruz. Bursa halkının yaşam alanlarını yok eden bu vicdansızlık karşısında sessiz kalmayacağız! Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu konuda yalnız olmadığını bilmelidir. Bizler, DEVA Partisi olarak Bursa halkının yanında ve bu yanlış girişimlere karşı mücadele etmeye kararlıyız.

Belgrad Ormanı ve Yunuseli Havaalanı halkındır! Bu alanların doğasına, kamusal işlevine ve yeşiline zarar verecek her türlü projeye karşı duracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Büyükşehir Belediyesine çağrımız; halkın sesine kulak vermesi ve kamu yararını gözetmesidir. Bursa’nın doğal güzellikleri ve yaşam alanları, rant projelerine kurban edilemez!

Unutmayalım ki, yeşil gördüğümüz her yeri betonla doldurmak; çocuklarımızın geleceğinden çalmaktır. Bizler, doğamız ve kentlerimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Türkiye, Belgrad Ormanı’na ve Yunuseli Havaalanı’na sahip çık!” ifadelerinı kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bursa‘nın göbeğinde bulunan Yunuseli Havaalanı hakkında yeni bir karara imza atıldı.

Yenişehir Havalimanı’nın yapılmasının ardından 2001 yılında sivil havacılığa kapatılan Osmangazi ilçesindeki Yunuseli Havaalanı, 16 yıl aradan sonra dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin girişimleriyle yeniden hizmete açılmıştı. 4 hangar ve 30’dan fazla uçağa ev sahipliği yapan 1400 metre uzunluğundaki ve 32 metre genişliğindeki Türkiye’nin ilk iniş pisti olarak da bilinen havaalanında, özel kuruluşlar tarafından verilen eğitim uçuşlarının yanı sıra zaman zaman sosyal, kültürel ve sportif etkinlik de yapılıyordu. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde el değiştiren belediye yönetimi, Yunuseli Havaalanı‘ndaki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

FİDANSOY: BİRİLERİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

FidansoyBURULAŞ‘ın, Yunuseli Havaalanı‘ndan çekilme kararı hakkında konuştu.

Söz konusu gelişmeyi yorumlayan Fidansoy, “18/09/2024 tarihinde BURULAŞ Yunuseli Havaalanı şubesini kapatmış. Yani buradaki faaliyeti sona ermiş. Ne yapılmak isteniyor? Havaalanı birilerine peşkeş mi çekilecek?” ifadeleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

BURULAŞ ise henüz alınan karar hakkında açıklama paylaşmadı.

ALİNUR AKTAŞ: ARAZİ HAZİNEYE AİT

Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşBüyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Şubat ayı olağan toplantısında Yunuseli Havaalanı’nın yer aldığı 1430 dönümlük arazinin birilerine peşkeş çekileceğine dair iddialar hakkında konuşmuştu.

Söz konusu alandaki yetkinin zannedildiği gibi kendilerinde değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu söyleyen Aktaş, “Arazinin tamamı hazineye ait. Hazine ise Milli Emlak’tır. Milli Emlak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bir birimdir. Dolayısıyla 1430 dönümlük alanın tamamı bakanlığa ait. Bizim mülkiyetimizde değil” ifadelerini kullanmıştı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.