Sanat Tasarım atölyesinde her yaştan insana sanat eğitimi veriyor, sanatı sevdiriyor, sanata duyarlı insanlar yetiştiriyor. Çocukların bilişsel, duyusal ve kişisel gelişimleri için çaba gösteriyor. Bursa’nın genç ressam öğretmeni Derya Polat;..
Sanat Tasarım atölyesinde her yaştan insana sanat eğitimi veriyor, sanatı sevdiriyor, sanata duyarlı insanlar yetiştiriyor. Çocukların bilişsel, duyusal ve kişisel gelişimleri için çaba gösteriyor. Bursa’nın genç ressam öğretmeni Derya Polat; “Sanatın sınırsız bir duygu olduğunu resimlerimde görmüşünüzdür. Ben bütün savaşlarımı, aşklarımı, öfkemi, mutluluğumu ve hayallerimi çok derinden yaşıyorum. Resimsel imgeyi oluşturmak için tuval ve boya bir olanaksa, tülün de en az onun kadar bu olanağı sunduğunu söyleyebilirim. Dahası var, sonuçta üç boyutlu alana da geçebiliyorum tülle. Yüzeyde hem derinlik illizyonu oluşturabiliyorum hem de espasa dokunabiliyorum. Katman olanağından dolayı derinlik-boşluk gerçek anlamda yapıtın içinde oluşuyor. Tülü her zaman bir ton, bir renk tabakası gibi algılamışımdır. Bu deneyim çok resimseldir benim için. Elbette tül çalışmalarım tuval resmi değildir ama sonuçta resim sanatının tüm sorunsallarıyla başbaşa kalırım. Ressam olmayı hiçbir zaman terketmedim. Hatta resimsel ifademin tüllerimde daha rafine hale geldiğini düşünürüm. Boyanın olanaklarının farkındayım tabi ki. Tül malzeme ile elde ettiğim sonuçları tuval yüzeyinde boyanın olanaklarıyla elde etme fikri zaten baştan beri vardı. Tül ile boya kafamda iç içe girmişti bu süreç içinde. Sadece tülün biraz olgunlaşmasını bekledim boya yapmak için. Tülde elde ettiğim biçimsel sonuçları tuvalde deneyimlemek benim için kaçınılmazdı. Bu benim için bazen aynı şey demektir. Boyayı tül gibi, tülü de boya gibi kullanmayı öğreniyorum giderek. Bu deneyimler yeni keşifler yeni tatlar yakalamama neden oldu. Bu alan sürprizlere açık bir alandır benim için. Baştan beri tül ile yaptığım işlerimde ekran izlenimlerimi konu edinmek önemli oldu.” dedi.
DERYA POLAT
1989, Ankara
2011’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı Heykel Anasanat Dalı’ndan mezun oldu.
2013’te Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Bileşik Sanatlar Anasanat Dalı’nda yüksek lisans yaptı.
2024’te D’Art Sanat & Tasarım Atölyesini açmış ve resim, heykel ve dekor tasarım üzerine sanat faaliyetine devam etmektedir.
Eserlerini; sanatın, bireyin ve ruhun özgür kalmasının ifadesi içerisinde mütemadiyen acıya, esarete tepkiyi baz alarak ve kadın figürünü sembol alarak çalışmıştır.
Katıldığı Sergiler:
2014 Çağdaş Sanatlar Merkezi “Ayaküstü” Sergisi
2014 Gazi Üniversitesi Lisansüstü Öğrencileri Karma Sergisi
2011 Gazi Üniversitesi Geleneksel Resim-Heykel Yarışması Sergisi
2011 Devlet Resim Heykel Müzesi Resim-Heykel Sergisi
2010 Meliha Yılmaz, Görsel Materyal ve Tasarım Sergisi
2010 Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Görsel SanatlarTopluluğu Karma
Resim-Heykel Sergisi
2010 Gazi Üniversitesi Geleneksel Heykel Yarışması Sergisi
2010 Söbütay Özer 2. Ödüllü Resim Yarışması Sergisi (Cer Modern)
2009 Büst Yarışması Sergisi
2009 Necmettin Yağcı Heykel Sergisi
2008 Dilek Oğuzoğlu Yazı Sergis
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.