Yıldırım Belediye Meclisi ocak ayındaki toplantısında CHP Meclis Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız söz alarak gündemi sallayacak tespitleri tek tek sıraladı. Nimet Yıldız; ” Acısıyla tatlısıyla 2024 yılını da geride bırakırken,..
Yıldırım Belediye Meclisi ocak ayındaki toplantısında CHP Meclis Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız söz alarak gündemi sallayacak tespitleri tek tek sıraladı. Nimet Yıldız; ” Acısıyla tatlısıyla 2024 yılını da geride bırakırken, çok da iç açıcı geçmedi. Çıkan yangınlar, felaketler, terör saldırıları, burada yaşanan Can kayıpları, mal kayıpları, iş yerlerinde yaşanan kaza denilse de iş cinayetleri, yeni doğan çetesi ile bebek ölümleri, çocuk kadın cinayetleri, hukuksuzca atanan kayyumlar, düşüncelerinden dolayı tutuklanan gazeteciler, yoksulluktan ölen çocuklar intiharlar, yokluğa, yoksulluğa ve sürünmeye mahkum edilen asgari ücretliler, emeklikler yani yoklukla, haksızlıklarla hukuksuzluklarla, olumsuzluklarla geçen koca bir yıl. Maalesef bunlara çözüm bulamayan bir AKP hükümeti. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Yeni yılın, yeni başlangıçlar temennisi ile, Ülkemize ve tüm insanlığa sağlık mutluluk huzur ve barış getirmesini ve bu yaşanan olumsuzlukların da son bulmasını diliyorum.
Ekonomik kalkınma için kooperatiflerin önemi büyüktür. Kooperatifler rekabetin yetersiz olduğu yerlerde sosyal bir politika aracı olarak doğmuştur. Ülkemizde kooperatifçilik Mustafa Kemal Atatürk döneminden itibaren ekonomik kalkınma için başvurulan yollardan biri olmuştur. Birleşmiş Milletler Dünya gıda örgütü ve Dünya Bankası yöneticileri gıda krizini önlemek, krize çare üretmede, her fırsatta, kooperatifçiliğin çözüm olabileceğini söylüyor. Tarım da üretimin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız pandemide hepimiz gördük. Maalesef AKP yönetimi 22 yıllık yönetiminde yerli diyor fakat tarımda neredeyse dışa bağlandık . Samandan buğday ve mercimeğe ete kadar ithal ediyoruz. Yerel yönetimlere bu konuda büyük iş düşüyor. Yıldırım ilçemizde tarım alanı, meyve bahçeleri olan mahallelerimiz kaçak inşaat ile ova katlediliyor. Evet kaçak yapılara müdahale oluyor ama yetmiyor cezalar daha caydırıcı olmalı daha ciddi tedbirler alınmalıdır Kalan yerler hiç olmazsa korunmalı.
Vatandaşlar üretime teşvik edilmeli. Destek sağlanmalıdır. Bu küresel iklim değişikliği ile ileride çıkacak gıda krizinde binaları yemeyeceğimize göre mutlaka önlem alınmalı. . Yine Kadınların üretim, istihdam ve ekonomik kalkınma için kadın kooperatiflerinin desteklenmesi çok değerlidir. Yıldırım Belediyesi kadın kooperatifi oluşmasında ki desteği önemlidir. Bu konudaki çalışmasından dolayı emek ve katkı koyan Birim çalışanlarımıza sizlere teşekkür ederiz. Kadınlarımıza ürettikleri ürünlere de Pazar alanları oluşturmalıdır. Teşvik için hibeler sağlanmalıdır. Bu tür çalışmalar da her zaman bizlerde gerekli desteği sağlarız.
Sayın başkan 2024 yılında Yıldırım’da 9 ayda yapılan çalışmalarınıza baktığımız da 2024 te bitmesi gereken projeler bitmedi temennimiz 2025 de bitmesi engelli yaşam merkezi gibi Hizmetleriniz alt yapı belediyeciliği kapsamında bu da belediyenin aslı görevleri içindedir bunlarla ilgili detaylı açıklamamızı Nisan ayında Faaliyet raporunda değerlendiririz. 2025 de Yıldırım için büyük proje yatırımları olmadığına göre bari mahallelerimiz den vatandaşlardan gelen talepler giderilsin. Geçen gün Yıldırım Mahalle muhtarlığını kadın arkadaşlarımızla ziyaret ettik muhtarlığın içi küçücük hayır sever vatandaşlar bir şeyler getirmişlerdi. Koyacak yer yoktu. Burada sağlık Ocağı’nın yanında boş bir arsa var buraya bir muhtarlık binası kadınlar ile ilgili YILMEK kursların verileceği bir yer yapılabilir. Yine buradan kadıların talebi var Yıldırım Beyazıt Külliye Parkı var buraya spor aletleri olmasını istiyorlar . Muhtarlığın arkasında boş bir arsa var atıl durumda, burası düzenlenebilir buraya konulabilir spor aletleri bank konulur vatandaş daha verimli kullanır.
Yıldırım Beyazıt türbesinin orada dükkanlar var şu an bos bu dükkânlar için bir şey düşünüyormuşsunuz? Buralar değerlendirilmeli tarihi turistik bir yer buralar Üretim yapan kadınlara tahsis edilebilir. 75’ci Yıl Mahallenin Kapalı Pazar alanına girişine demir kapı istiyorlar . Buraya park edilen araçların kamyonların arkasında madde bağımlıları , uygunsuz kullanılıyormuş vatandaştan şikayet var ağır tonajlı araçlar girince bu ızgaralar da kırılıyor, daha öncede söylemiştik çocuk takılıp ayağını da kırmıştı. Kapı takılırsa bunların yaşanmayacağını kanısındalar Baruthane mahallesindeki kapalı Pazar alanı tadilatı ivedilikle yapılsın geçen mecliste dile getirmiştik. Kış ayı çatlak sıvalardan Alt katlara kadar sular akıyor. Birde altta tam ızgaraların üstünde kızaklı kapı var onu içeri alınması gerekiyor çünkü bu durumda ızgaraların temizliği yapılamıyor .
Bazı sokaklar kurumlar tarafından alt yapı gibi kazılar yapılmış asfalt yama yama burada karpuzcu sokak, Dicle sokak, Cebel Sokak, Fatih Sokak, Yağız Sokak ve 2.Atıcılar Sokak bu sokakların asfaltının yenilenmesi talepleri var. Türkiye sakatlar Derneği’nin Bursa şubesi engelli vatandaşımızın bir talepleri var trafik denetleme şube müdürlüğünden engel li park kartı olan engellilere Yıldırım sınırları içindeki Yıldırım belediyesine ait otoparklarda 4 saat gibi ücretsiz Park talepleri var. Bu talebi giderirseniz iyi olur bununla ilgili önergemiz var. sizin Diğer siyasi partili arkadaşlarında buna destek vermeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili sunum yaptınız 8. Etaptaki kentsel dönüşüm ün son durumu nedir? Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz yeter ki vatandaşlar mağdur edilmesin kamulaştırma yapılan yerlerde piyasa rayiç bedel üzerinden yapılsın .” ifadelerini kullandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.