“Emeklilik hakkımızın bize iade edilmesini istiyoruz. Onun haricinde de staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti üzerinden mesleki eğitim kanununda düzenleme yapılırsa yeni başlayan Çıraklık Okulları ya da Meslek Liseleri’nde okuyan öğrencilerinde..
“Emeklilik hakkımızın bize iade edilmesini istiyoruz. Onun haricinde de staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti üzerinden mesleki eğitim kanununda düzenleme yapılırsa yeni başlayan Çıraklık Okulları ya da Meslek Liseleri’nde okuyan öğrencilerinde staj sigortaları başlangıç olarak kabul edilecektir” sözler Bursa Çırak ve Staj Mağdurları Derneği Başkanı Fatih Yeniay’a ait.
Siyasilerden gereken desteği Cumhur İttifakı kanadında göremediklerini belirten Başkan Fatih Yeniay; “Şu an biz mağduruz ama aynı mağduriyet yine devam ediyor. Bugün bir Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Sanat Okulu, Mesleki Eğitim kanunundan kaynaklı bütün liselerdeki SSK başlangıcı kabul edilmiyor. Yani staj yaparken öğrencilere sıfır ikilik sağlık katkı payı, SSK’ya yatırılıyor. Yüzde 98’i yaşlı bir hastalık payı yatırılmıyor. Bunlar kaynaklı olarak da biz yıllardır stajyerler olarak mağdur olduk. Bugünün gençleri de geleceğin mağdurları olacak. Bu yasa düzelirse toptan bir haksızlık ortadan kalkmış olacak. Bu ülkenin geleceği için ve ülkenin menfaatine, gençlerimizin menfaatine bunu gündemde tutmaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturup sesimizi hükümete, kabineye ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
HAKLARIMIZIN GASP EDİLMESİ MAĞDURİYETİMİZİ KATLIYOR.
Yeniay; TBMM’de temsil edilen partilerin liderleriyle görüştüklerini, diğer muhalefet partilerinden de sorunlarının çözümü noktasında destek aldıklarını belirtti. Bursa Çırak ve Staj Mağdurları Derneği Başkanı Fatih Yeniay; “SSK kartlarındaki ilk giriş numaralarımızın başlangıç tarihi olarak sayılmasını istiyoruz. Çünkü bizler 3 bin, 5 bin prim günü olan insanlar değiliz. Artık 7 bin, 8 bin prim gününü doldurmuş gerçek anlamda staj ve çıraklık yaptığımız dönemlerde çalışmalarda bulunduk. Kimimiz çıraklık yaparak atölyelerde, kimimiz devlet dairelerinde, özel şirketlerde farklı kulvarlarda çalıştık. Bir şekilde düzenlenmeye varılarak bu mağduriyetin ortadan kaldırılması ve gelecek nesillerin meslek liseleri ve çıraklık okullarının teşvik edilmesini istiyoruz. Çocuklarımız artık meslek liselerine gitmek istemiyorlar. Çıraklık Merkezlerine gitmek istemiyorlar. Bu mağduriyetin bir an önce devlet büyüklerimiz tarafından bu işe bir çözüm üretmesi noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışmalarımız bu yasa çıkana kadar da devam edecek. Bu mağduriyeti yaşayan tüm vatandaşları davet ediyorum. Gelsinler. Birlik olalım” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.