Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Uludağ Zootekni Derneği İle birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 23.Ekim.2023 tarihinde Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda..
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Uludağ Zootekni Derneği İle birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 23.Ekim.2023 tarihinde Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panelde Bursa’da hayvancılığın geçmişi, bu gün gelinen nokta hakkında bilgiler aktarılmış, geleceğe yönelik öneriler tartışılmıştır.
Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak’ın oturum başkanlığını yaptığı panelin ilk bölümünde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Prof.Dr. Mehmet Koyuncu “Bursa’da Koyun Keçi Yetiştiriciliği” Doç. Dr. Serdar Duru “Bursa’da Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği” Prof. Dr. Aydın İpek ise “Bursa’da Kanatlı Yetiştiriciliği” konularında bilgiler aktarmıştır. Birçok alanda ülke hayvancılığının gelişiminde öncülük etmiş Bursa’da özellikle son yıllarda koyun keçi hayvan varlığındaki düşüş, et ve süt sığırcılığında bölgede yaşanan gelişmeler, yaşanan sorunlar, yetiştiricilik geçmişi çok eski olmayan kanatlı sektöründe bölgede sağlanan önemli gelişmeler hakkında bilgiler aktarılmıştır.
Prof. Dr. İbrahim Ak, Bursa’nın bölge ve ülke hayvancılığının ıslahında, örgütlenmesinde ve gelişiminde, yem bitkileri ve silaj üretiminde, entegre hayvancılıkta Bursa’nın öncü ve çok önemli bir yerinin olduğunu belirtmiştir. Veteriner Hekim Mehmet Akif Şenyürek başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda ise aynı kurumdan Ziraat Mühendisi Sadettin Işık “Bursa’da İpekböeği Yetiştiriciliği”, Su Ürünleri Mühendisi Akın Belgen “Bursa’da Su Ürünleri Üretimi” konusunda, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi ve üniversitenin Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak ise “Bursa’da Arıcılık” konularında bilgiler ve deneyimlerini aktarmıştır.
Bu oturumda ipeğin merkezi olan Bursa’da ipek böcekçiliğinde hastalıklar ve tarım ilacı kalıntılarının yarattığı önemli sorunlar nedeniyle bu gün gelinen nokta, tarımsal üretimin artırılmasında arıcılığın önemi, bölgede arıcılıkta sağlanan gelişmeler, tarımsal ilaç kullanımına bağlı yaşanan arı ölümleri ve verim kayıpları, su ürünleri üretimi ve ihracatındaki önemli gelişmeler hakkında bilgiler aktarılmış, üretimi ve denetimi artırmaya yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Etkinliğe Tarım ve Orman Bursa İl Müdürlüğünden idareci ve teknik elemanlar, Bursa Uludağ Üniversitesinden öğretim üyesi ve öğrenciler, TMMOB ZMO Bursa Şube Başkanı Dr. Fevzi Çakmak ve oda üyeleri, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, TARSİM temsilcileri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkezi eski başkanı İsmail Anıl, Bursa DSYB Teknik Müdürü Ali Karakadıoğlu, Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran ve birlik teknik elemanları, Koza Birlik Başkanı, HAGEL Başkanı Düşünsel Şentürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesinden katılımcılar, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği, Bursa Manda Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odaları, Zootekni Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Zooteknist Abdullah Berk Akkaş, Uludağ Zootekni Topluluğu öğrencileri, Hamidiye Tarım Meslek Lisesi Hayvancılık Bölümü öğretmen ve öğrencileri, Uludağ Zootekni Derneği üyeleri, Üçler Tohum, kamu, özel sektör, STK ve yerel yönetim temsilcileri ve yetiştiriciler başta olmak üzere yoğun bir katılım gözlenmiştir. Panel sonrası tartışma bölümünde de izleyicilerin yoğun soru cevap ve katkıları ile panel son bulmuştur.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.