Dolmabahçe’de kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti. Kritik görüşmede Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez hazır bulundu. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İsveç’in Türkiye’nin NATO..

Dolmabahçe’de kritik görüşme
Atlas International Group

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti. Kritik görüşmede Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez hazır bulundu. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İsveç’in Türkiye’nin NATO üyeliğine onay koşullarıyla ilgili somut adımlar attığını belirtti. Stoltenberg ayrıca Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri olduğuna değinirken “İsveç’te Türkiye ve NATO’ya karşı bazı eylemleri görmek üzücü” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen kabul, 14.20 sıralarında başladı. Kritik görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

MASADA İSVEÇ VAR

Stoltenberg, “İsveç’in üyeliği konusunda ilerleme kaydetmenin önemini her zaman vurguluyorum. İsveç’in NATO üyeliğini mümkün olan en hızlı şekilde nasıl sağlayabileceğimizi görüşmek için yakın zamanda Ankara’ya da gideceğim” ifadelerini kullanmıştı.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA GELDİ! STOLTENBERG: İSVEÇ’TE TÜRKİYE KARŞITI EYLEMLER GÖRMEK ÜZÜCÜ

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg konuşmasında şunları ifade etti:

“Kendisini yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ettim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben NATO’nun önümüzdeki ay yapılacak zirvesinde gündeme alınacak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var. Hiçbir müttefik daha fazla saldırıya maruz kalmadı. İsveç kayda değer ve somut adımlar attı. Geçtiğimiz birkaç günde terörizmle mücadele yasasında önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Dolayısıyla İsveç taahhütlerini tamamladı.

İsveç’te Türkiye ve NATO’ya karşı bazı eylemleri görmek üzücü. Demokratik toplumlarda bazı hakların olduğunun, bunları korunması gerektiğinin altını çizmeliyiz. Bu eylemler gerçekleşirken İsveç’in NATO’ya girmesini, İsveç ile Türkiye’nin iş birliğini engellemeyi bırakması gerekiyor. Türkiye, Finlandiya ve İsveç geçtiğimiz yıl yapılan NATO Madrid Zirvesi’nde 3’lü bir anlaşma imzalamışlardı.

Bugün ben ve Sayın Erdoğan ortak mekanizmanın güçlü olarak çalışmasına devam etmesi konusunda uzlaşıya vardık, özellikle 20 Haziran’dan sonra. İsveç’in üyeliğinin en hızlı şekilde sağlanmasını arzu ediyoruz.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.