Kestel’de skandalların ardı arkası kesilmiyor! Şartlı Bağış ile hemşehrilerine “Gönüllü Haraç” dönemini resmi dille dönüştüren Kestel Belediyesi, 80 bin vatandaşın yaşadığı ilçede yerleşim yerine 800 metre uzaklıkta “Vahşi Çöp Toplama..
Kestel’de skandalların ardı arkası kesilmiyor! Şartlı Bağış ile hemşehrilerine “Gönüllü Haraç” dönemini resmi dille dönüştüren Kestel Belediyesi, 80 bin vatandaşın yaşadığı ilçede yerleşim yerine 800 metre uzaklıkta “Vahşi Çöp Toplama Merkezi” yapılmasına göz yumdu. Çok ses getiren Kestel Belediyesi icraatları haberlerine bir yenisi daha eklendi. Kestel Belediyesi’nin her olumsuz hareketini yapmış olduğumuz haberler sonrası Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın boy boy yerel gazetelere verdiği reklamlar sonrası yaptığı açıklamalarda; “Merak etmeyin, Kestel üniversitenin merkezi olacak. Benim dönemimim de ana kampüs inşaatı bitirilecek” sözü Büyükşehir Belediyesi’nin yeni icraatıyla havada kaldı. Geçmiş dönem Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ın Kestellilerin parasını sırf üniversite gelsin diye yaptırdığı çalışma için ödenen 3 milyon lirada çöpe gitmiş oldu.
Bursa Teknik Üniversitesi’nin ana kampüsü yapılsın diye Kestel’de kamulaştırılan alanın bir kısmı “Vahşi Çöp Toplama Merkezi” oldu. Toz kaldırmadan Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen işlem ilçe halkından ve siyasilerden sert eleştirilerin fitilini ateşledi. Üniversite alanı için Kestel’de kamulaştırılan 350 dönümlük alanın BTÜ tarafından yetersiz olduğu gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite alanının bir kısmı “Vahşi Çöp Toplama Merkezi’ne” dönüştürüldü.
Konuya sert tepki veren siyasilerden İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Elüstü; “2010 yılında kurulan BTÜ’nün Kestel’e taşınması kararlaştırılmasına rağmen yıl 2023 Orhangazi Üniversitesi’nin boşalttığı kampüste. 2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nin kampüs sorunu aradan geçen 7 yıla rağmen çözülmüş değil. Kalkınma Bakanlığı 2013’te üniversitesinin Kestel Çataltepe’ye taşınması kararını alsa da, 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişiminden sonra BTÜ; Orhangazi Üniversitesi’nin yerleşkesine taşındı. Yıldırım ilçesinde bulunduğu alanda da hızla yükselen inşaatlarla orada da kalıcı olacak. Niyetleri büyük bir ihtimalle bu. BTÜ Kestel’deki arazinin kendileri için uygun olmadığı yönünde bir rapor sunmuş. Kestel’e üniversite şart! Bursa’nın doğudaki ilk kapısı olan ilçemizin gelişimi için üniversite kültürünü yaşamamız gerekiyor. İlçenin onca sorununa şimdi de mevcut koltuk müptelası siyasetçilerin gözüne inen perde yüzünden sorunu net göremedikleri üniversitede eklendi. Eğer üniversite yapmayacaksanız kamulaştırmak için harcadığınız milyonlarca liralık bu alanı niye çöplüğe çeviriyorsunuz! Kestel’de çöplük yapmak için yapmış olduğunu her girişimde çok sert bir direnişle karşılaştınız. Burayı çöplüğe çevirirken bir Kestelli vatandaşa “burayı çöplük yapacağım” diye sordunuz mu? İlçenin çöplüğe mi ihtiyacı var yoksa nitelikli eğitim veren bir kuruma mu? Bu sorun cevapları bulunmadan buraya “Vahşi Çöp Toplama Merkezi” yapmak Kestelli vatandaşa yapılan en büyük zulümdür!” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.