2008 Küresel Finans Krizi’ni tahmin eden isimlerden olması sebebiyle ‘Kriz Kahini’ olarak tanınan Roubini, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili İran ve Lübnan’ın da olaya dahil olması durumunda Körfez’den petrol arzının kesintiye uğrayacağını ve petrol fiyatlarında bir sıçrama olacağını belirterek, “O zaman ekonomik etki çok büyük olur. Yükselen petrol fiyatları stagflasyonist bir şok yaratabilir. Bu temel senaryo değil, ama bu bir risk” dedi.
Nouriel Roubini, piyasaların Orta Doğu’daki çatışmaları henüz tam olarak fiyatlamadığı uyarısında bulundu. Yatırımcıların İsrail’in Gazze’ye girip Hamas’tan kurtulmasını beklediğini, ancak hala daha geniş çaplı bir çatışma riski olduğunu ifade eden Roubini, “İran ve Lübnan işin içine girebilir ve Körfez petrol arzı sekteye uğrayabilir” dedi.
Roubini, yatırımcıların İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşme riskini tam olarak fiyatlandırmadıkları uyarısında bulundu.
New York Üniversitesi profesörü ve Roubini Macro Associates’in CEO’su Roubini, Fas’ın Marakeş kentinde Bloomberg‘e verdiği mülakatta yatırımcıların İsrail’in Gazze’ye girip Hamas’tan kurtulmaktan başka çaresi kalmayacağını beklediklerini söyledi.
PETROL FİYATLARI NEDEN YÜKSELMEDİ?
Roubini, “İsrail’in Gazze’yi işgal ettiği, olayların çirkinleşeceği ancak çatışmanın kontrol altında tutulduğu bir temel senaryoyu fiyatlıyor. Bu yüzden petrol fiyatları çok fazla yükselmedi” diye konuştu.
Roubini, İran ve Lübnan’ın da olaya dahil olması durumunda Körfez’den petrol arzının kesintiye uğrayacağını ve petrol fiyatlarında bir sıçrama olacağını belirterek, “O zaman ekonomik etki çok büyük olur. Yükselen petrol fiyatları stagflasyonist bir şok yaratabilir. Bu temel senaryo değil, ama bu bir risk” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.