İstanbul’da İran karpuzları tezgahlarda yerini aldı. Karpuzun kilosu 20 liradan başlayıp 35 liraya kadar çıkıyor. Bayrampaşa’da karpuzun dilimini 51 liraya sattığını ifade eden bir pazar esnafı, “Dilim daha çok tercih..
İstanbul’da İran karpuzları tezgahlarda yerini aldı. Karpuzun kilosu 20 liradan başlayıp 35 liraya kadar çıkıyor. Bayrampaşa’da karpuzun dilimini 51 liraya sattığını ifade eden bir pazar esnafı, “Dilim daha çok tercih ediliyor” diye konuştu.
Beykoz’daki bir manavda ise karpuzun kilosu 20 lira. Yol üzerinde kendine ait tezgahında satış yapanlar ise karpuzun kilosunu 30 liradan satıyor. Vatandaşlar fiyatları yüksek bulduğunu belirtiyor.
Bayrampaşa’da pazar esnafı olan Hilmi Ekinci, ‘Karpuzun kilosu 35 lira. Sabah tezgahıma 4 karpuz getirdim. Ramazan ayından dolayı fazla satılmıyor. Bugün 50 kilo karpuz geldi, tane ile 4 karpuz ile tezgahı açtım ama parça halinde satıyorum. Karpuzun dilimini 1 buçuk kiloya denk gelecek şekilde kesip 51 liraya satıyoruz. Dilim daha çok tercih ediliyor” dedi.
Beykoz’da manav işleten Şevket Okur ise, ‘Karpuz bize 3 gün önce geldi. Kilo fiyatı 20 lira. Şu an piyasada kilo fiyatı 25-30 lira arasında değişiyor. Günlük 20 tane geliyor, 10 tane satabiliyorum, talep var” şeklinde konuştu.
Bayrampaşa’da yol üzerinde kendine ait tezgahta satış yapan Remzi Emeç ise “Bu yıl karpuzu İran’dan getirdik. Dışarda fiyatlar daha pahalı. Adana karpuzu yaklaşık 40 gün sonra gelecek. Şu an karpuzun kilosu 30 lira. Geçen sene 20 liradan açılış yapmıştık, karpuz bol gelirse fiyatlar düşecektir” diye konuştu.
Müşteri, Hikmet Kaya, ‘Geçen gün buradan bir karpuz aldım, fiyatı pahalı ama çok güzel çıktı, o yüzden tekrar gelip aldım. İran’dan geldiğini söylediler, biz de misafirlerimize ikram ediyoruz” ifadesini kulandı. Abdullah Delen ise, ‘Biraz pahalı ama ilk kez çıktığı için aldık. İftardan sonra yemek için aldık” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.